Így csökkentse a koszorúartéria-betegség kialakulásának a kockázatát!

584
HOZZÁSZÓLÁS:

Hagyja abba a dohányzást !

A koszorúartéria-betegség okozta haláleseteknek legalább 40%-a a dohányzáfeher-versejt-erekssal függ össze. Mivel a dohányzás különböző daganatok kifejlődésének fokozott veszélyével jár együtt, ma már a cigarettareklámokon is kötelezően ott áll a figyelmeztetés: a dohányzás káros az egészségre.

Azonban sokan nem tudják, hogy a passzív dohányzás – amikor valaki más cigarettázik Ön mellett – ugyancsak károsíthatja az Ön szívét. A New York Egyetemi Orvosi Központban a kutatók kimutatták, hogy a passzív dohányzás meggyorsította a plakkok képződését a csirkék artériáiban.

A dohányfüstnek kitett csirkék artériáiban a plakkok szignifikánsan nagyobbak voltak, mint a dohányfüstnek ki nem tett kontroliállatokéban. Bár senki sem tudja, hogy az emberi artériákkal ugyanez történik-e, célszerű mérsékelnie a cigarettafüst-expozícióját.

Ne legyen barátságtalan!

A Nemzeti Gerontológiai Intézet és Marylandi Egyetem kutatói szerint a mérges, barátságtalan, ellenséges embereket jobban veszélyezteti, hogy koszorúartéria-betegség alakul ki náluk, különösen ha „arrogánsak, mindig vitatkozók, gorombák és féktelenek.”

Ezek az emberek kárt okoznak a családjuknak is és mindenkinek, aki kapcsolatba kerül velük. Ha úgy érzi, hogy nem tud uralkodni magán, keressen szakszerű segítséget.

Ismerje az adatait!

A vér koleszterinszintjének 200 mg/dl alatt kell maradnia. A nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL), vagy „jó” koleszterin szintje 35 , vagy afölötti értéket mutasson.

A kis sűrűségű lipoproteinek (LDL) : HDL aránya 3:1 legyen. Ha pl. az LDL értéke 120, akkor a HDL-é 40 legyen.

Ha olyan diétát tart, amelyben a napi kalóriafelvételének kevesebb mint 25%-a származik zsírból, úgy az hozzásegíti, hogy a koleszterinszintjét alacsonyan tartsa. Azonkívül ügyeljen arra, hogy mennyi telített (főleg állati eredetű) zsírt és olyan többszörösen telítetlen zsírt fogyaszt (a margarin ilyen), amely transz-zsírsavakat tartalmaz, mert ezek megnövelhetik a vér koleszterinszintjét.

A rostokban gazdag élelmiszerek, pl. a zabkorpa, a psyllium és a grapefruitban található pektin segíthetnek az összes koleszterinszintet lecsökkenteni.

Kísérje figyelemmel a vérlipidek másik típusát, a triglicerideket is. A megemelkedett trigliceridszint a koszorúartéria-betegség rizikótényezője. A nők 200 mg/dl alatt, a férfiak 400 mg/dl alatt tartsák a vérük trigliceridszintjét.

584
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]