Miért veszélyes az elhízás?

568
HOZZÁSZÓLÁS:

Minden életkorban fontos, hogy a szervezet energiafogyasztása és tápanyagellátása egyensúlyban legyen. Ezt az egyensúlyt az egyén alkati és anyagcsere-viszonyain kívül a testmozgás mennyisége szabja meg.tulsuly-fogyas-fogyokura-sulycsokkentes-hizas

A energiafogyasztás és a felvett tápanyagok mennyisége közti egyensúlyt bármelyik összetevő megváltozása felboríthatja. Ha valaki a szervezet energiaigényénél többet eszik vagy a felvett táplálék mennyiségéhez képest kevesebbet mozog, vagy ha mindkét eset fennáll, az elhízás elkerülhetetlen.

Miért hízhatunk el, és miért veszélyes?

Az esetek többségében a kisebb-nagyobb súlytöbbletet az okozza, hogy a rendszerint ülő életmód mellett a felvett táplálék mennyisége meghaladja a szükségletet, és ennek következtében felesleges zsírszövet képződik a bőr alatti kötőszövetben.

Ez a folyamat már a huszadik életév után elkezdődhet, de általában csak a negyvenedik életév után válik kifejezettebbé, akkor amikor az érelmeszesedés folyamata is kialakulóban van. Nem túlzás azt állítani, hogy az ötödik évtizedben megnyilvánuló koszorúér-betegség az ifjúkorban gyökerezik.

Nem is olyan régen még a kövérséget tekintették az egészség és életerő fokmérőjének. De az a nézet sem állja meg a helyét, hogy a kövér ember ellenállóbb a fertőző betegségekkel szemben. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy már aránylag csekély többletsúly is veszélyezteti a szívbetegek életét, az érelmeszesedés okozta szívbetegek gyakori elhalálozása arányosan nő a felesleges kilókkal.

Ugyanakkor azt is megállapították, hogy a többletsúly nemcsak a szívbetegségek kialakulását segíti elő, hanem más betegségekét is. Kissé erős hasonlattal élve azt mondhatnánk, hogy a kövér ember saját maga ássa meg sírját.

Igazolt tény, hogy ha egy kövér ember lefogy, ezáltal néhány évvel meghosszabbítja életét. Ismeretes, hogy az elhízás állandó túlterhelést jelent a szívnek, és gyakran a bal szívkamra nagyobbodásához vezet. így a beteg már aránylag csekély megterheléstől is hamar kimerül, s ezért kénytelen lemondani még a legcsekélyebb testmozgásról is, ami persze csak tovább rontja a helyzetet.

568
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]