Testmozgással javíthatunk a szív-és érrendszer egészségén?

594
HOZZÁSZÓLÁS:

A rendszeresen végzett és nem eltúlzott testedzés minden ember számára egészségfitness-edzes-edzoterem-mozgases. A fizikai mozgás hiánya és az ebből esetleg következő elhízás hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához. Negyven év feletti korban, illetve magas vérnyomás vagy más szív- érrendszeri betegség fennállása esetén mindenképpen beszéljen kezelőorvosával, mielőtt tornázni, mozogni kezdene.

Mit érhetünk el a testmozgással?

Még mindig vitatott, hogy a testmozgás segít-e csökkenteni a szívinfarktus bekövetkezésének valószínűségét. Azt biztosan tudjuk, hogy bizonyos tornagyakorlatok végzése javítja a szív teljesítőképességét és az érrendszer állapotát. Mielőtt azonban hozzákezdene valamilyen tornagyakorlathoz, össze kell állítani – ahhoz értő szakember előírásai alapján -az edzésprogramot, amely a legjobban megfelel az Ön egyéni igényeinek és fizikai állóképességének.

Fontos, hogy tudja: nem minden tornagyakorlat egészséges a szív-érrendszerre. Magas vérnyomásban kerülni kell az izometrikus gyakorlatokat, mint a súlyemelés, kötélhúzás, súlyos tárgyak lökése, húzása, emelése, melyek nemcsak a szívverést fokozzák nagymértékben, de nagyon nagy vérnyomás-emelkedést is okoznak.

Az izotónikus vagy aerobic gyakorlatokat, mint a séta, futás, úszás, kerékpározás és ritmikus tornagyakorlatok, nagyon jótékonynak tartják. Mindenesetre szakember tanácsát ilyen gyakorlatok elkezdése előtt is kérje ki.

Ne legyen csak hétvégi „sportoló”, ami azt jelenti, hogy a hét közbeni mozgáshiány után a hétvégén   kimerítő  és  túlzott megterhelést jelentő gyakorlatokat végez az ..egészsége” érdekében. A megerőltető torna nem való mindenkinek. A hirtelen fellángolásból végzett torna nem tesz jót a szív-és érrendszernek, sőt, még árthat is.

A tornagyakorlatokat csak úgy szabad végezni, hogy a megterhelést lassan, óvatosan és fokozatosan emeli. A megfelelően kiválasztott gyakorlatokat hosszú időn keresztül gyakran és kellő intenzitással kell végezni. A gyakorlatokat minden nap vagy minden másnap rendszeresen kell végezni.

594
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]